Eindhovense Koren Federatie

 
 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte
   

 

AANKONDIGINGEN

 
Vacature Dirigent
 
Ons koor heeft vanaf half juni 2019 een nieuwe dirigent(e) nodig,
daar onze huidige dirigente dan stopt. Ons repertoire is klassiek,
we hebben 23 leden en repeteren bij voorkeur op woensdagavond
in de Boemerang in Eindhoven.
 
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Vereniging:    Fra Mille Amanti
Contactpersoon Elly van der Heijden  secretaris
Gemberstraat 40
5632SK Eindhoven
Telefoon:040-2422803
Email: secretariaatfma@gmail.com
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Maestro Masterclass Koorregie 
 
Wat je als koor kunt doen voor een mooie performance van het koor!!
Meer informatie hierover vind je op de Website van de Stichting Maestro Masterclass
Correspondentie hierover met:
Ramon van den Boom
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dag van de amateurkunst 2019

Het is nog ver weg maar toch nu al de aankondiging. Op 27 januari 2019 vindt weer de dag van de Amateurkunst plaats. Een initiatief van CKE. Details volgen nog maar noteer da datum vast in de agenda.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Brabant Luidkeels

Brabant Luidkeels! Dé dag voor zangers in Brabant!

 
Op zondag 24 februari 2019 organiseert Korenveld een provinciale zangersdag onder de naam Brabant Luidkeels. Een dag vol zang en informatie voor koren en individuele koorzangers van alle leeftijden en niveaus. Gedurende de dag zijn er meerdere keuzeprogramma’s, waarbij je kan kiezen uit diverse workshops en liveoptredens.
Allerlei onderwerpen komen aan bod, van opera tot vocal painting en van koorregie tot Lax Vox. Bovendien is er een speciaal programma voor kinderkoren.
Hieronder vind je alle informatie. Schrijf je in en zet 24 februari in je agenda!
Plaatsing voor de workshops gaat op volgorde van binnenkomst.
Workshops
 • Ensemblezingen:Wat betekent het om in een ensemble te zingen, in tegenstelling tot b.v. als solist. Onder leiding van Rick Muselaers en Jaap Smit.
 • Circle song en improvisatie:Rohan Poldervaart leert je alles over nieuwe vormen van aangeven en interactie tussen dirigent en zangers.
 • Zangtechniek:CVT /EVTS, basistechnieken, meer kern in de klank, minder knijpen, betere intonatie, mooiere blending. Onder leiding van Juliette Dumoré.
 • Opera:Onder leiding van Louis Buskens en Ben Martin Weijand werken aan operafragmenten.
 • Koorregie:Geen vaste pasjes of choreografie, maar een antwoord op basale vragen als: hoe kom ik op, hoe maak ik contact met het publiek, hoe geef ik uitdrukking aan wat ik zing? Een praktische workshop voor koorzangers waarin zang- en spelplezier voorop staan. Door Lieve van Tuijl.
 • Ritme & Maatbeleving:Wil je werken aan je ritmische vaardigheden en die verbeteren? Dan is deze workshop door Sander Gieling niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk.
 • Lax Vox:Na een dag hard werken herstellen de stembanden zich vooral ’s nachts. Met de Lax Vox methode vindt direct en sneller herstel plaats. Door Margo van Laack.
 • Stembevrijding:Een workshop stembevrijding is een laagdrempelige mix van lichaamswerk en stem- en improvisatie-oefeningen. Door Marjo Brenters.
Programma
09.30 – 10.00 uur
Inloop
10.00 – 10.30 uur
Dagopening en gezamenlijk warming up
10.30 – 11.30 uur
Sessie 1: Ensemblezingen, Circle song, koorregie, kooroptreden
11.45 – 12.45 uur
Sessie 2: Zangtechniek, Opera, Ritme & maat, kooroptreden
   
12.45 – 13.30 uur
Lunchpauze
   
13.30 – 14.30 uur
Sessie 3: Ensemblezingen, Circle song, stembevrijding, kooroptreden
14.45 – 15.45 uur
Sessie 4: Aspecten van koorzang, Zangtechniek, Lax Vox, kooroptreden
   
15.45 – 16.15 uur
Pauze
   
 
Voor de kinderkoren is er van 13.00 – 16.00 uur een speciaal programma met het Brabantkoor
   
16.15 – 16.45 uur
Dagsluiting met presentatie ‘Pythonia’ door Kinderkoren & Brabant Koor en gezamenlijk  ‘Oh I can’t sit down’
 
Kooroptredens
Deelnemende koren worden binnen enkele weken bekend gemaakt.
Locatie
Factorium Podiumkunsten, Koningsplein 11A, 5038 WG Tilburg
Kosten
De kosten voor deelname zijn: € 10,-  per deelnemer
Meer informatie
Korenveld
Deze dag wordt georganiseerd door Korenveld, een samenwerkingsverband van meerdere organisaties die zich sterk maken voor de koorzang in Brabant:

- Federatie Tilburgse Zangverenigingen
- Stichting Brabantkoor
- Stichting EduVox
- Stichting Koorplein
- Stichting Maestro
- Stichting Zuid Nederlands Concertkoor------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dag van de Stem 2019

Ook in 2019 organiseren CKE en EKF samen de Dag van de Stem. Als datum is 16 maart 2016 vastgesteld. Ook hier geldt dat het programma nog moet worden ingevuld maar dat het verstandig is om de datum nu alvast in de agenda te zetten want de Dag van de Stem is elk jaar weer een leuk en nuttig evenement voor iedereen die van koorzang houdt.

 

 

Sing along EVENT

 

Noteer  zondag 

 

14 april 2019

 

MEEZING EVENT in het 

 

MUZIEKGEBOUW FRITS PHILIPS  EINDHOVEN

 
Zing Mee !
 
 
 
MATTHÄUS PASSION  van J.S. Bach 
 
o.l.v. Béni Csillag 
 
 
Traditigetrouw organiseren Muziekgebouw Frits Philips en de Eindhovense Koren Federatie (EKF) ook dit seizoen weer een meezing concert.
Op zondag 14 april 2019 staat de De Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach in een iets verkorte versie op het programma.
Dit project is een samenwerking tussen Muziekgebouw, de Eindhovense korenfederatie, het Philips'Philharmonisch koor en het kamerorkest Alveare. De artistieke leiding is in handen van Béni Csillag.
(noteer dat vast in uw agenda!)
Zangplezier staat voorop

De Meezingdag staat helemaal in het teken van dit werk van J.S. Bach. Overdag wordt er door de koren I en II serieus gerepeteerd en beleeft u hoe de muziek groeit en steeds mooier wordt. 's Avonds sluiten de solisten aan en is de uitvoering in de grote zaal van het Muziekgebouw. Als deelnemer hoef je niet over jarenlange koorervaring te beschikken. Plezier in het zingen en liefde voor de koormuziek staat voorop. Wel is het handig als je redelijk met de bladmuziek overweg kunt.

Nadere informatie volgt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwsbrief Mei 2018

AVG - Privacywetgeving

Inmiddels een berucht onderwerp, de Algemene Verordening Gegevensverwerking. Vanaf 25 mei is deze van kracht en zorgt voor hoofdbrekens bij bestuurders van verenigingen die noodzakelijkerwijs ook gegevens opslaan en verwerken van hun leden. Veel is onduidelijk. Zonder de wijsheid in pacht te hebben toch een paar suggesties:

 • Het allerbelangrijkste is bewustwording: zowel van de kant van de leden, namelijk dat zij gegevens ter beschikking stellen en van de zijde van de vereniging dat ze deze gegevens opslaan, verwerken en wellicht (onbewust) ook verspreiden. Als dat bewustzijn er is gaan we vanzelf al voorzichtiger om met de gegevens.

 • Wat moet je doen:

  • Stel een verwerkingsregister op. Dat wil zeggen breng in beeld welke data worden opgeslagen, met welk doel, door wie het wordt gedaan, wie toegang hebben tot de data en welke bewaartermijn er geldt.

  • Vraag expliciet toestemming aan elk lid (een getekende verklaring “Geregistreerde persoonsgegevens”) om zijn/haar gegevens op te slaan.

  • Publiceer het verwerkingsregister op je website zodat iedereen kan zien hoe je als vereniging omgaat met data.

 • Als e-mails gestuurd worden aan leden gebruik dan uitsluitend BCC .

 • Zorg ervoor dat de beveiliging van de computers waarop de gegevens zijn opgeslagen op orde is, dus tenminste goede virussoftware.

 • Maak van het onderwerp privacy een vast onderwerp op de bestuursvergadering. Je laat dan als bestuur ook zien dat je er actief mee bezig bent.

Maar:

 • Geen paniek. Van de ruim 300.000 verengingen in Nederland (Bron: Kamer van Koophandel) heeft nog maar een heel kleine fractie de zaak op orde. Dus wie nog niet klaar is bevindt zich in goed gezelschap. Dit is overigens geen excuus om niets te doen!

 

Op vele plaatsen is informatie te vinden over hoe je als vereniging op de goede wijze met de verscherpte regelgeving kunt omgaan. Ook de muziekkoepels bieden informatie. Via de website van bijvoorbeeld de KBZON is veel informatie te vinden. https://www.kbzon.nl/

Meezingconcert 2018

Veel voorbereidend werk rond inpakken en versturen van partituren en oefen CD’s is al gedaan maar er is nog voldoende plaats voor nieuwe deelnemers voor het meezingconcert in het Muziekgebouw op zondag 9 september 2018 .

Dus wilde je altijd al eens Die Schöpfung van Haydn meezingen dan is dit een unieke kans.

Alle informatie is te vinden op onze website en die van het Muziekgebouw Eindhoven.

 

Dag van de amateurkunst

Het is nog ver weg maar toch nu al de aankondiging. Op 27 januari 2019 vindt weer de dag van de Amateurkunst plaats. Een initiatief van CKE. Details volgen nog maar noteer da datum vast in de agenda.

 

Dag van de Stem

Ook in 2019 organiseren CKE en EKF samen de Dag van de Stem. Als datum is 16 maart 2016 vastgesteld. Ook hier geldt dat het programma nog moet worden ingevuld maar dat het verstandig is om de datum nu alvast in de agenda te zetten want de Dag van de Stem is elk jaar weer een leuk en nuttig evenement voor iedereen die van koorzang houdt.

 

Bezoek aan elkaars concerten

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is uitvoerig gesproken over een pasjessysteem om het bezoek aan elkaars concerten te stimuleren. Het EKF wilde wel een rol spelen in het ontwikkelen van een systeem maar alleen als er voldoende draagvlak voor bestaat. De conclusie van de discussie is dat er geen follow-up aan wordt gegeven. Kortom EKF gaat niets ontwikkelen. Neemt niet weg dat het toch de moeite waard blijft om eens een concert van een ander koor bij te wonen. Je kunt er niet alleen genieten van mooie muziek maar zeker ook ideeën opdoen over repertoire, koorpresentatie of mogelijke samenwerking.

 

Arbeidsrelaties

Voor elk koor dat zijn dirigent of begeleider betaalt of solisten inhuurt voor een concert bestaat het risico dat men door de belastingdienst wordt gezien als werkgever met alle verplichtingen die erbij horen. Dat kan heel vervelende (financiële) consequenties hebben. Daarom adviseren we elk koor om contact op te nemen met zangkoepels zoals de KBZON om zich goed te laten informeren hoe contracten met dirigenten, begeleiders en solisten moeten worden opgesteld teneinde problemen te voorkomen.

 

Eindhovense Koren Federatie

www.eindhovensekorenfederatie.nl

a.dogge@upcmail.nl (secretariaat)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VERZEKERING VOOR VRIJWILLIGERS EN MANTELZORGERS

De tekst hieronder is overgenomen van de website van de gemeente Eindhoven. Het EKF neemt hier geen enkele aansprakelijkheid.
 
 
Ben je actief als vrijwilliger of mantelzorger in Eindhoven? Dan ben je voor de activiteiten die je als vrijwilliger of mantelzorger uitvoert automatisch via ons verzekerd bij Centraal Beheer. Jij, of de vrijwilligersorganisatie, hoeft daarvoor niets te doen.
 
Wie is verzekerd via deze verzekering?
Je bent via onze verzekering bij Centraal Beheer verzekerd als je:
·         Binnen een organisatie onbetaald en onverplicht werk doet met een maatschappelijk belang (ook als dat eenmalig is)
·         Een maatschappelijke stage volgt voor het voortgezet onderwijs
·         Mantelzorger bent voor minimaal 8 uur per week
·         Werk doet voor de kerk
·         Buurtactiviteiten regelt
·         Voor de organisatie met de auto op pad gaat.
 
Er geldt geen leeftijdsgrens.
Vrijwillige brandweer en vrijwillige politie zijn niet verzekerd.
 
Waar ben ik voor verzekerd?
·         Vrijwilligers zijn verzekerd voor aansprakelijkheid particulieren, ongevallen, rechtsbijstand en verkeersaansprakelijkheid.
·         Vrijwilligersorganisaties zijn verzekerd voor aansprakelijkheid bedrijven.
·         Bestuurders van vrijwilligersorganisaties zijn verzekerd voor aansprakelijkheid.
 
Ik wil graag schade melden. Hoe doe ik dat?
Voor het melden van schade vul je onderstaand aangifteformulier in. Mail het ingevulde formulier naar schade@eindhoven.nl.
Je kunt de schade alleen melden als je via ons verzekerd bent. Weet je niet zeker of je met het werk dat je doet verzekerd bent? Vraag het na door een mail te sturen naar schade@eindhoven.nl of door ons te bellen op telefoonnummer 14 040 (elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
 
Ik heb nog vragen. Waar vind ik meer informatie?
Heb je vragen over ons contract met Centraal Beheer of over de dekking van het collectieve pakket? Dan kun je bellen met Centraal Beheer, telefoonnummer 055 - 579 81 64. Meer informatie over de voorwaarden vind je op centraalbeheer.nl/vrijwilligers.
Adres
Telefoon: 14 040
(ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland:  +31 40 238 6000 
Inwonersplein, Stadhuisplein 10 
5611 EM Eindhoven
Contact met de gemeente
Openingstijden
 
 
 

Optreden in Café-C?

Podium voor bandjes, singer-songwriters, koren en bigbands

Vanaf 20 november presenteert CKE samen met Centrum voor Pop en Jazz elke derde zondag van de maand een gevarieerd muzikaal programma in de Oude Rechtbank in Eindhoven.
Bandjes, singer-songwriters, koren en bigbands uit Eindhoven en omgeving wordt een podium geboden waar zij zich kunnen presenteren aan publiek. De bezoekers van Café-C laten zich verrassen door bijzondere optredens en genieten ondertussen van een drankje in een relaxte sfeer. Ideaal voor de zondagmiddag!
De chef van de Oude Rechtbank zorgt elke editie voor free bites in de vorm van een lekker gerechtje. Gratis voor alle bezoekers.
 
Ook op het podium?
 
Heb je interesse om op te treden in Café-C? Neem dan contact op met Sandra van Gerwen via sandra.vangerwen@cke.nlof 040-2163263.
Café-C vindt in seizoen 2016-2017 plaats op 20 november, 18 december (kersteditie), 15 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april (paaseditie), 21 mei en 18 juni (BBQ-editie, afsluiting seizoen).
Café-C duurt van 15.00 tot 18.00 uur en vindt plaats in de Oude Rechtbank, Stratumseind 32 in Eindhoven. De toegang is gratis.
 

------------------------------------

Mogelijkheden in  PAND P

In de voormalige Plaza Futura aan de Leenderweg in Eindhoven zetelt sinds eind oktober 2015 een nieuwe organisatie genaamd PAND P.
Pand P is een nieuw kunst- en cultuurpodium in Eindhoven waar alle uitvoerende kunstvormen, waaronder muziek, toneel en dans, welkom zijn.
Pand P is een open huis waar jeugd, amateur en professional elkaar aanvullen en versterken. Waar alle dagen van de week iets gebeurt. Waar de buurt zijn ‘thuis’ vindt en maakt. Waar we podiumkunstenaars met elkaar verbinden en faciliteren. Er is gelegenheid voor een hapje en een drankje en bovendien is de bar met terras heropend.
 
Enkele basisgegevens:
Contactpersoon: Hans van Heiningen, e-mail hans@pand-p.nl  tel 06 53705347. Repetitie kosten Grote Zaal € 80,- excl. btw, Kleine zaal € 50,- excl. btw. (Kan ook voor minder als de zaal niet bezet is). Reserveren via Hans van Heiningen
 
Kosten Grote Zaal € 350,- per dag excl. btw. Mét gebruikmaking van licht en geluid. Zelf technicus meenemen als dat nodig is.
De opbrengst van de kaartverkoop is voor de organiserende partij. Kaartverkoop kan via de website van Pand P (als extra service van Pand P).
Reserveringskosten zijn voor de klant zelf (ongeveer € 1,40). Zie  voorbeeld www.pand-p.nl
In de Grote Zaal (Theaterzaal) kunnen 105 personen plaatsnemen en in de Kleine Zaal (midden) ongeveer 50 personen.

---------------------------------------


Additioneel kopiëren

De stichting Musi©opy behartigt de belangen van muziekuitgeverijen en componisten, door erop toe te zien dat (o.a.) koren uitsluitend gebruik maken van originele, gekochte partituren, en niet van zelf gemaakte kopieën. Dit laatste is illegaal en dus strafbaar.