Eindhovense Koren Federatie

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
   

 

Ook in 2017 vindt meezingproject plaats

altOok het komend jaar zal in samenwerking met het Muziekgebouw Frits Philips een meezingproject georganiseerd worden.
 
 
 
 
 

Bladmuziek aangeboden

Van het opgeheven Hasselbraamkoor zijn nog 16 exemplaren van "6 Scherzi Musicali" van Monteverdi bewaard gebleven. Voor belangstellenden wordt deze bladmuziek gratis aangeboden. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevr. Heidi van Deventer-Dissen (e-mail: heiwi@hetnet.nl).

 
 

Doe mee aan Summer Vocals of Summerschool van 14 t/m 19 augustus 2017

 

Summer Vocals is:

In de zomer een week lang intensief samen zingen, met als afsluiting een radio-optreden en twee theaterconcerten! Vind je het leuk om meerstemmig te zingen en wil je ook in de zomer bezig zijn met je passie? Houd je van een uitdaging en wil je het nieuwe seizoen knallend beginnen? Iedereen met een passie voor zang is van harte welkom, of je nu gevorderd bent of beginnend. Daar het de afgelopen drie jaar een groot succes was, is dit jaar het plan om niet één, maar twee groepen op te richten! Summer Vocals staat onder leiding van Ruben Smits. Hij heeft daar super veel zin in! 
 
De tweede groep zal onder leiding staan van Aike Roodenburg en heet Summer School
 

Over Summer School: 

Met de Summer School wil ik de deelnemers een geweldige (koor)ervaring mee geven. Een stoomcursus koorzang waarbij je al spelenderwijs te maken krijgt met alle aspecten van het koorzingen, zoals stemvorming & ademsteun, intonatie, noten lezen, afstemmen op je medezangers, analyse van stukken en repertoire-ontwikkeling. Net als de groep van Ruben zullen wij toewerken naar een prachtige en overtuigende voorstelling op zaterdag. Het presteren en presenteren is gefocust op ontwikkeling en plezier en daarin is altijd ruimte voor vele vragen, een lach en een traan. Na deze week zul je als (koor)zanger een stuk overtuigder zijn van je eigen zang- en koorkwaliteiten en heb je heel veel bijgeleerd!
 
Maar...  deze Summer School kan alleen doorgaan bij voldoende deelname! Dus wil jij ook een fantastische zangervaring opdoen deze zomer? Meld je dan gelijk hier aan! En wil je helpen om de tweede groep te vullen? Heb je vrienden, contacten of leerlingen die dit zouden willen? Ken je koren of muziekscholen die dit zouden willen gebruiken? Stuur dan deze mail door naar al je contacten!
 

Korte info:

- Data: Maandag 14 tot en met zaterdag 19 augustus 2017
- Plaats: Oss
- Thema: All around the world: wereldmuziek!
- Onder leiding van: Ruben Smits en Aike Roodenburg
- Sluitingsdatum aanmelden: 1 mei 2017
 
roodenburgaike@gmail.com  tel: +316 105 85 402
 
 
 
 
 
 

Optreden in Café-C?

Podium voor bandjes, singer-songwriters, koren en bigbands

Vanaf 20 november presenteert CKE samen met Centrum voor Pop en Jazz elke derde zondag van de maand een gevarieerd muzikaal programma in de Oude Rechtbank in Eindhoven.
Bandjes, singer-songwriters, koren en bigbands uit Eindhoven en omgeving wordt een podium geboden waar zij zich kunnen presenteren aan publiek. De bezoekers van Café-C laten zich verrassen door bijzondere optredens en genieten ondertussen van een drankje in een relaxte sfeer. Ideaal voor de zondagmiddag!
De chef van de Oude Rechtbank zorgt elke editie voor free bites in de vorm van een lekker gerechtje. Gratis voor alle bezoekers.
 
Ook op het podium?
 
Heb je interesse om op te treden in Café-C? Neem dan contact op met Sandra van Gerwen via sandra.vangerwen@cke.nlof 040-2163263.
Café-C vindt in seizoen 2016-2017 plaats op 20 november, 18 december (kersteditie), 15 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april (paaseditie), 21 mei en 18 juni (BBQ-editie, afsluiting seizoen).
Café-C duurt van 15.00 tot 18.00 uur en vindt plaats in de Oude Rechtbank, Stratumseind 32 in Eindhoven. De toegang is gratis.
 

 

PAND P

In de voormalige Plaza Futura aan de Leenderweg in Eindhoven zetelt sinds eind oktober 2015 een nieuwe organisatie genaamd PAND P.
Pand P is een nieuw kunst- en cultuurpodium in Eindhoven waar alle uitvoerende kunstvormen, waaronder muziek, toneel en dans, welkom zijn.
Pand P is een open huis waar jeugd, amateur en professional elkaar aanvullen en versterken. Waar alle dagen van de week iets gebeurt. Waar de buurt zijn ‘thuis’ vindt en maakt. Waar we podiumkunstenaars met elkaar verbinden en faciliteren. Er is gelegenheid voor een hapje en een drankje en bovendien is de bar met terras heropend.
 
Enkele basisgegevens:
Contactpersoon: Hans van Heiningen, e-mail hans@pand-p.nl  tel 06 53705347. Repetitie kosten Grote Zaal € 80,- excl. btw, Kleine zaal € 50,- excl. btw. (Kan ook voor minder als de zaal niet bezet is). Reserveren via Hans van Heiningen
 
Kosten Grote Zaal € 350,- per dag excl. btw. Mét gebruikmaking van licht en geluid. Zelf technicus meenemen als dat nodig is.
De opbrengst van de kaartverkoop is voor de organiserende partij. Kaartverkoop kan via de website van Pand P (als extra service van Pand P).
Reserveringskosten zijn voor de klant zelf (ongeveer € 1,40). Zie  voorbeeld www.pand-p.nl
In de Grote Zaal (Theaterzaal) kunnen 105 personen plaatsnemen en in de Kleine Zaal (midden) ongeveer 50 personen.

 


Additioneel kopiëren

De stichting Musi©opy behartigt de belangen van muziekuitgeverijen en componisten, door erop toe te zien dat (o.a.) koren uitsluitend gebruik maken van originele, gekochte partituren, en niet van zelf gemaakte kopieën. Dit laatste is illegaal en dus strafbaar.